Test pages

pike_valp

En valp står på toppen av ønskelisten hos mange barn. Og forskningen tyder på at det kan være en god idé å la dette ønsket bli innfridd. Spesielt engstelige og sjenerte barn, og barn som ikke liker å være alene hjemme, vil ha stor nytte og glede av en hund. Nyere undersøkelser kan fremme bastante argumenter for dem som ønsker å utvide familien med en hund.

Forskere ved Basset Medical Center i New York påpekte at det kun er 12% av barn som vokser opp med en hund i familien som lider av angst, sammenlignet med 21% av barn i familier uten hund.

I en artikkel på NBC News er
fremkommer det mer om hva forskerne mener kan være årsaken til disse resultatene. Her er det blant annet gjort funn som tyder på at barna ofte rangerer en hund en viktigere støtte når de søker trøst og ønsker å ha noen å betro seg til.

Hundens måte å kommunisere med mennesker på kan også ligge bedre til rette for barnets følelsesmessige utvikling.

Forskerne har også sett nærmere på hva slags angst hos barn hundene egner seg best til å dempe. Det viset seg at hunden kan føre til mer åpenhet hos barn som er sjenerte. En hund kan for eksempel være en måte å begynne å snakke med noen og finne noe å si. Dette kan på sin side bidra til å lindre sosial uro, skriver forskerne

Hundens måte å kommunisere med mennesker på kan også ligge bedre til rette for barnets følelsesmessige utvikli

Andre studier har viste også hvordan det å leke og kose med en hund frigjør oxytocin, et signalstoff som reduserer stress og aggresjon. I tillegg reduseres nivåene av stresshormonet kortisol.

Comments

comments